Podaje poniżej składniki oraz przygotowanie ciasta na średnią tortownicę.
SKŁADNIKI:
1,5- 2 szkl płatków owsianych(ja zmiksowałam górskie)
3 łyżki miodu
Łyżka masła
250 g chudego twarogu
1 mały jogurt naturalny
7 łyżeczek żelatyny
Cukier z prawdziwą wanilią (Firma Kotanyi)
PRZYGOTOWANIE:
Masło rozstapiamy,dodajemy płatki i miód.Wszystko dokładnie mieszamy tak by wyszła kleista masa.Gdy będzie zbyt sypka dodaj jeszcze miodu.Wykładamy do tortownicy wyścielonej wcześniej papierem do pieczenia.Wyrownujemy i dociskamy.
Rozpuszczamy żelatynę w około 1/3 szkl gorącej wody.Czekamy aż trochę przestygnie po czym łączymy ją z jogurtem.Ser miksujemy z cukrem z wanilią,dodajemy żelatynę z jogurtem i mieszamy do powstania jednolitej masy.Masę wykładamy na przygotowany spód i chłodzimy w lodówce,aż zastygnie.Ja polałam ciasto zmiksowanymi mrożonymi truskawkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz