Dziś postanowiłam zrobić na obiad zupę tajską z łososiem.Znalazłam dwa fajne przepisy,które połączyłam ze sobą dodając i odejmując składniki.Zawszę eksperymentuje w kuchni i tak stało się również dziś.Zupa wyszła naprawdę smaczna i na pewno zagości w mojej kuchni jeszcze nieraz.Kto z was jest również miłośnikiem zup? :) Jeśli nim jesteś to szczerze Ci ją polecam!Oczywiście zdjęcia i przepis pozostawiam niżej.
Miłego dnia kochani !
Składniki:
1 litr bulionu warzywnego(ja dałam pół kostki na 1 l wody)
250 g łososia
1 mała kalarepa
1 mała cukinia
1 marchewka
1 łyżka soku z limonki
łyżeczka świeżo startego imbiru
łyżka oleju np:kokosowego
pół łyżeczki kolendry
łyżka koperku
trochę świeżej ostrej papryczki
sól i pieprz do smaku
Dodatek : makaron Ryżowy
Sposób Przygotowania:
Umyj,pokrój łososia i zalej sokiem z limonki.Obierz kalarepę ze skórki.Pokrój ją oraz cukinie w małe kawałki.Obierz marchewke i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.Wszystkie 3 składniki podduś chwilę na patelni.Bulion zagotuj i dodaj do niego warzywa.Gotuj 10 min.Dodaj wszystkie przyprawy oraz łososia.
Gotuj na małym ogniu pod przykryciem około 5-10 min.Można podawać z makaronem
(W moim przypadku był to ryżowy makaron).
Smacznego!