wtorek, 25 października 2016

Makaron durum ze szpinakiem i grzybkami

Kolejny pomysł na sezonowe grzybki ze szpinakiem i makaronem. :D
Danie bardzo smaczne więc warte polecenia.

Składniki:

Makaron durum 200g
200-300 g piersi z kurczaka
około pół szkl.pokrojonych świeżych grzybów
2-3 ząbki czosnku
paczka świeżego szpinaku
2 płaskie łyżki oleju kokosowego
pieprz,sól

Przygotowanie :

Ugotuj makaron.
Pokrój i usmaż na oleju kokosowym kurczaka(dopraw solą i pieprzem).
Na osobną patelnie z olejem wsyp umyty szpinak,Wyciśnięty czosnek oraz grzyby.
Smaż około 10-15 min(ja miałam małe kawałki grzybków więc szybko się zrobiło).
Do usmażonego szpinaku z grzybami wsyp makaron,pierś,wymieszaj i gotowe .

Smacznego !