Idealne na śniadanie jak i deser.Wielokrotnie robiłam różne placki,
placuszki,ale te wyszły wyśmienite nie chwaląc się :)W czym tkwi sekret?...
Tak naprawdę miały być to Pancakes dyniowe,ale że dynia była za twarda i żadnymi siłami
ani nożami nie mogłam się z nią uporać wyszły wymyślone na szybko placuszki Bananowe.
Sekret tkwi w tym im mniej się staramy i kombinujemy tym lepiej nam wychodzi!
Często szukam jakiś nowych inspiracji,które mogła bym wykorzystać w kuchni,
ale tak naprawdę najlepsze dania wychodzą wymyślone w 3 minuty.
Przepis oczywiście znajdziesz niżej.
Życzę Ci udanego dnia ;) :)
Składniki:
1 szkl.mąki bezglutenowej
1 szkl. maślanki
Banan
Jajko
1 płaska łyżeczka cukru waniliowego
1 łyżeczka sody oczyszczonej
Cynamon-łyżeczka
Imbir-szczypta
Sposób Przygotowania :
Do miski wsypujemy składniki suche i mieszamy.Następnie dodajemy składniki mokre.
Dokładnie mieszamy i ugniatamy banana żeby nie było grudek
.Rozgrzewamy patelnie z odrobiną tłuszczu( ja dałam olej kokosowy) i smażymy
z jednej i drugiej strony do zarumienienia się.
Porcja na 6-7 placuszków
Ja na wierzch posypałam m.i.n orzechami.Myślę ,że do takich placuszków będzie również
pasował syrop klonowy,miód bądź jogurt.