Chcecie przepis?...
Oczywiście zamieszczam go niżej wraz ze zdjeciami.Dodam tylko,że wszystko co gotuję czy piekę jest bardzo proste w wykonaniu ,a co najważniejsze nie zabiera dużo czasu.Myślę,że każdy w dzisiejszych czasach bardzo ceni swój czas bo przez natłok obowiązków mamy go mało.Dlatego i ja wykonuje proste potrawy z myślą o Sobie i o Was by było Wam łatwo je przygotować.
SKŁADNIKI:
1.Na ciasto
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
40-50 g mąki bezglutenowej/kokosowej
4 łyżki mleka kokosowego(w prosty sposób można zrobić takie mleko samemu-przepisów jest dużo w internecie)
1/2 banana
30 g płatków owsianych
Jajko
2 łyżki masła orzechowego
2.Na masę
80g twarogu
2 łyżki jogurtu
1/2 banana
2 łyżki wiórek kokosowych
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Czekoladę roztapiamy.
Do miski dajemy wszystkie składniki na ciasto+roztopioną czekoladę.Banana ugniatamy widelcem.Wszystko mieszamy do połączenia się składników.Tak aby wyszła gęsta masa.Ciasto wlewamy do formy na muffinki.Pieczemy w rozgrzanym wcześniej piekarniku około 20-25 min 180 stopni.
W między czasie robimy masę.
Twaróg rozgniatamy widelcem,dodajemy jogurt pół banana i wiórki kokosowe.Mieszamy.
Po upieczeniu muffinek czekamy aż wystygną.
Muffinki kroimy na pół i przekładamy masa.Gotowe 😊😊
SMACZNEGO !